Kai Sorto

Perussuomalaiset

Esittely

Kiinnostuin politiikasta jo lapsena erityisesti Hyvät herrat -sarjan myötä, joka on edelleen suosikkini poliittisten satiirien joukosta. Minulla on varhaisia muistikuvia EU-kansanäänestyksestä ja muistan myös kokeneeni voimakasta pettymystä Halosen valinnasta presidentiksi.

Perussuomalaisuuteni on pitkälti edesmenneen Tony Halmeen ansiota. Pääsin käyttämään äänioikeuttani ensimmäistä kertaa vuoden 2004 eurovaaleissa. Olen huomannut, ettei omat perusarvoni ole näistä ajoista juurikaan muuttuneet. 

Olen oppinut, että politiikassa tarvitaan ennen kaikkea rohkeutta valita puolensa sekä johdonmukaisuuden säilyttämistä, myös vaikeissa asioissa. Luottamustehtävissä pärjää, kun on tahtoa asioiden selvittämiseen ja yhteistyötaitoa niistä neuvottelemiseen.

Asuin lapsuuteni ja nuoruuteni Porissa, jossa tieni vei työelämään Mäntyluodon telakalle sekä aiemmin kesätöihin lähinnä metalli- ja konepajateollisuuden aloilla. Palvelin Porin prikaatissa viestikomppanian sotilaskuljettajana vuonna 2006.

Olen opiskellut poliittista historiaa Turun yliopistossa. Kandidaatin tutkielmani käsitteli SMP:n hajaannusta vuosien 1972-73 aikana, mutta valtiotieteiden maisterin opintoni ovat toistaiseksi jääneet työelämän ja poliittisen toiminnan jalkoihin.

Aloitin eduskunnassa kansanedustajan avustajana kesällä 2015. Tällä hetkellä työskentelen viidettä vuotta perussuomalaisten eduskuntaryhmän kansliasihteerinä. Vastuualueisiini kuuluu
tätä nykyä myös asiantuntijan tehtävät koulutusasioita käsittelevässä sivistysvaliokunnassa.

Olen ollut ehdolla Turussa kaksissa kuntavaaleissa ja tullut valituksi kasvatus- ja opetuslautakuntaan, jossa olen edistänyt lasten ja nuorten asioita jo kahdella valtuustokaudella. Muun muassa he puhuivat puolestani aiemmissa kuntavaaleissa.

Perheeseeni kuuluvat avopuoliso Anna, tytär Lilja sekä yorkshirenterrieri. Harrastan kuntosalin ja luonnossa liikkumisen ohella myös lukemista, olen ortodoksisen kirkon jäsen ja minut voi bongata myös TPS:n otteluista.
Lyhyesti
Nimi Kai Sorto
Syntynyt 8. helmikuuta 1986
Perhe Avopuoliso, tytär ja koira
Asuinpaikka Turku
Työkokemus
2018- Kansliasihteeri, Perussuomalaisten eduskuntaryhmä
2015-17 Kansanedustajan avustaja, Eduskunta
2014-15 Lehdenjakaja, Posti Group Oyj
2011-12 Ikkunanpesijä, Liedon Siivoset Oy
2006-08 Telakkatyöntekijä, Technip Offshore Finland Oy, Pori
2003-06 Kesätöitä
Luottamustoimet
2019- Saaristoasiain neuvottelukunta, varajäsen
2017- Turun kasvatus- ja opetuslautakunnan jäsen

2017-21 Turun varavaltuutettu
2017-20 Turun Perussuomalaiset ry:n hallituksen jäsen
2017-18 Turun Perussuomalaiset ry:n puheenjohtaja
2018-20 Varsinais-Suomen Perussuomalaiset ry:n hallituksen jäsen

Kai Sorto

kai.sorto@turku.fi
050 466 1684
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram